Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO în prezent nu observă vreo amenințare militară din partea Rusiei

© AFP 2024 / THIERRY CHARLIERJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2024
Jens Stoltenberg. Foto de arhivă
Abonare
Stoltenberg: NATO nu vede acum nicio amenințare imediată din partea Rusiei
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în cadrul unui summit la Washington că alianța nu vede acum nicio "amenințare militară imediată" din partea Rusiei.
"Nu vedem vreo amenințare militară imediată împotriva vreunuia dintre aliații NATO în acest moment", a declarat el reporterilor.
El a spus că Rusia este acum "prea ocupată" cu operațiunea militară din Ucraina. Cu toate acestea, secretarul general spune că ar exista o amenințare de "atacuri cibernetice și sabotaj" din partea Rusiei.
Președintele rus Vladimir Putin a explicat în detaliu într-un interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson că Moscova nu va ataca țările NATO, nu are sens. Liderul rus a menționat că politicienii occidentali își intimidează în mod regulat populația cu o amenințare rusă imaginară pentru a distrage atenția de la problemele interne, dar "oamenii inteligenți înțeleg perfect că este un fals".
Fluxul de știri
0