Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații vor ca să fie înăsprite sancțiunile pentru coruperea alegătorilor

© Pixabay / janeb13Bribe
Bribe - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2024
Abonare
Un grup de deputați ai partidului de guvernământ au semnat o inițiativă legislativă prin care se dorește însăsprirea amenzilor pentru coruperea alegătorilor.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Un grup de deputați din PAS au semnat o inițiativă legislativă prin care se propune modificarea legislației în materie electorală, se anunță într-un comunicat al Parlametului.
Astfel, autorii proiectului propun completarea Codului contravențional în vederea sancționării coruperii pasive în perioada campaniei electorale, în ziua precedentă scrutinului electoral sau în ziua alegerilor, iar valoarea amenzilor să fi de la 25 000 la 37 500 de lei.
„Proiectul prevede completarea Codului contravențional nr.208/2018 cu o nouă componență de contravenție ce se referă la atragerea contravențională pentru pretinderea, acceptarea sau primirea, personal sau prin mijlocitor de bani, bunuri, băuturi alcoolice, produse din tutun, produse alimentare, servicii ori de alte foloase în perioada campaniei electorale, în ziua precedentă zilei alegerilor sau în ziua alegerilor în scopul îndeplinirii unor acțiuni în favoarea unui anumit concurent electoral sau în defavoarea altui concurent electoral”, este menționat în nota de fundamentare.
Acest proect de lege a fost examinat astăzi la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități și va fi propus spre adoptare și examinare în plenul Parlamentului. După adoptare, modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.
Fluxul de știri
0