Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații din Găgăuzia vor adresa un apel către misiunile diplomatice de la Chișinău

© Sputnik / Maxim TopalAdunarea Populară a Găăguziei
Adunarea Populară a Găăguziei - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2024
Adunarea Populară a Găăguziei. Foto de arhivă
Abonare
Adunarea Populară a Găgăuziei și-a exprimat indignarea față de măsurile draconice aplicate de autoritățile țării față de pasagerii aeroportului din Chișinău.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Ceea ce se întâmplă la Aeroportul Internațional Chișinău este o adevărată nelegiuire care trebuie stopată, sunt de părere deputații Adunării Populare a Găgăuziei (APG).
Aceștia au criticat polițiștii de frontieră moldoveni "care umilesc cetățenii țării", nu numai pe cei care se întorc din Rusia, ci și pe cei care zboară în vacanță.
"Nu este vorba despre chestiuni de securitate - în acest sens, lăsați-i să-și facă treaba. Este vorba despre încetarea intimidării populației noastre", a declarat vicepreședintele APG, Gheorghe Leiciu.
Deputații consideră că rusofobia, încurajată de autoritățile țării, este cauza problemelor cu care se confruntă turiștii care călătoresc și revin în Moldova.
Deputatul Ivan Caraja a declarat că regulile de trecere a frontierelor în întreaga lume stabilesc dreptul cetățenilor de a nu declara la vamă sumele mai mici de 10.000 de dolari/euro. În acest sens, acțiunile companiei aeriene FlyOne, care a stabilit o limită de 3 mii de dolari pentru zborurile din Moscova sunt ilegale.
" Se creează o problemă oamenilor atunci când pleacă cu avionul, acest lucru arată adevărata atitudine a autorităților. Ce se întâmplă pe lângă, cu bani sau fără bani, totul este pretext. La bază stă rusofobia", a spus Nikolai Ivanciuk.
Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dimitri Konstantinov, spune că, în general, problemele locuitorilor din această regiune nu se vor încheia până când aceștia nu vor spune că "Rusia este un stat agresor".
Deputații găgăuzi vor trimite un apel către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, cerându-le să intervină în aceasttă problemă.
Fluxul de știri
0