Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC atenționează partidele despre prezentarea în termen a rapoartelor financiare

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2024
Abonare
CEC reamintește partidelor politice despre termenul limită de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară pentru semestrul I al anului 2024
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Partidele politice au fost atenționate de CEC că mai au la dispoziție 5 zile pentru a prezenta rapoartele privind gestiunea financiară pentru semestrul întâi al anului 2024, anunță comunicatul CEC.
Astfel, Comisia Electorală Centrală reamintește că termenul limită pentru prezentarea rapoartelor este 15 iulie curent.
”Potrivit prevederilor legislației electorale și ale Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, raportul se prezintă în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”. Acesta va fi semnat de către conducătorul și trezorierul partidului politic. Ambii poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor prezentate, precum și pentru neprezentarea acestora”, se precizează în comunicat.
Potrivit sursei citate, neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere conform legislației.
Până astăzi, 10 iulie 2024, rapoartele privind gestiunea financiară au fost prezentate de către 17 formațiuni politice.
Fluxul de știri
0