Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul "Victoria" cere demisia președintelui Parlamentului

© Sputnik / OsmatescoBriefing al deputaților blocului Victoria care cer demisia președintelui Igor Grosu
Briefing al deputaților blocului Victoria care cer demisia președintelui Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2024
Briefing al deputaților blocului Victoria care cer demisia președintelui Igor Grosu. Foto de arhivă
Abonare
Deputații blocului de opoziție "Victoria" au cerut demisia președintelui Parlamentului, Igor Grosu.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, trebuie să demisioneze, au declarat miercuri deputații blocului de opoziție Victoria în cadrul unui briefing.
Ei l-au acuzat pe Grosu de discreditarea parlamentului și hărțuirea opoziției.
"Parlamentul s-a transformat într-un circ", a declarat deputatul Marina Tauber.
"Îndemnăm nu numai opoziția parlamentară, ci și toți deputații să se alăture inițiativei pentru demisia lui Grosu", a mai afirmat ea.
"Grosu ar trebui să demisioneze. Suntem siguri că aceasta este și opinia majorității cetățenilor. Mulți deputați sunt și ei de aceeași părere. Opoziția ar trebui să se unească în jurul a ceea ce este cu adevărat important pentru țară", a declarat deputatul Regina Apostolova.
Ea a reamintit că Grosu și-a primit educația și profesia în perioada URSS, iar acum denigrează în mod activ tot ceea ce este legat de perioada sovietică.
"El a refuzat să renunțe la patronimicul său, spunând că ar trebui să fie numit cu patronimicul său doar în Siberia. Denigrează trecutul sovietic, dar în același timp lucrează într-o clădire construită în timpul URSS. Iar când a început recensământul, el a încurajat activ cetățenii să se numească români", a spus deputatul.
Deputații au remarcat și declarațiile unioniste ale lui Grosu, care pledează pentru românizarea țării.
Anterior, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a inițiat un vot de neîncredere împotriva lui Igor Grosu și a cerut revocarea acestuia din funcția de președinte al Parlamentului.
Fluxul de știri
0