Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții la biroul echipei lui Ilan Șor din Comrat: șase persoane au fost reținute

© Photo : Centrul Național AnticorupțieCNA efectuează percheziții la sediul partidului lui Ilan Șor din Comrat
CNA efectuează percheziții la sediul partidului lui Ilan Șor din Comrat - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2024
CNA efectuează percheziții la sediul partidului lui Ilan Șor din Comrat. Foto de arhivă
Abonare
Oamenii legii au efectuat percheziții la biroul acestei organizații politice și la șase persoane implicate în cauza penală.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut șase persoane în urma perchezițiilor în cazul "finanțării ilegale a partidelor, spălării banilor și falsificării rapoartelor financiare".
Anterior, presa a relatat că perchezițiile CNA au loc în biroul echipei politicianului de opoziție Ilan Șor.

"Astăzi, la Comrat, au loc percheziții în biroul organizației teritoriale a partidului politic și în locuințele activiștilor. În urma perchezițiilor, șase persoane au fost reținute de ofițerii și procurorii CNA și plasate în izolatorul IP Cahul pentru 72 de ore", a precizat instituția.

Acțiunile operative au loc în cadrul unei cauze penale în care se investighează "acțiunile ilegale ale suspecților, manifestate prin mobilizarea persoanelor pentru a participa la proteste organizate, achitarea salariilor activiștilor formațiunii și transportatorilor de pasageri, precum și achitarea banilor pe cardurile MIR emise de instituțiile bancare de pe teritoriul Federației Ruse".
Au fost efectuate 17 percheziții, atât la domiciliile celor șase învinuiți în dosar, cât și la organizația teritorială Comrat a formațiunii politice.
"Au fost sechestrate sume de bani în lei și valută străină, suporturi de date și zeci de carduri bancare", a precizat CNA.
Acțiunile de urmărire penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii Cahul.
Fluxul de știri
0