Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul moldovean de Externe va participa la summitul aniversar NATO de la Washington

© Sputnik / Rodion ProcaMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2024
Abonare
Ministrul moldovean de Externe va participa la summitul NATO din SUA, la invitația secretarului de stat Anthony Blinken.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihail Popșoi, va efectua în perioada 9-11 iulie o vizită de lucru în SUA, pentru a participa la o serie de evenimente în cadrul summit-ului NATO de la Washington, informează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.
La invitația Secretarului de Stat al SUA, Anthony Blinken, ministrul moldovean va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 75-a a Alianței Nord-Atlantice și va rosti un discurs în cadrul Forumului Parteneriatului NATO.
De asemenea, Popșoi urmează să aibă o serie de întrevederi cu colegi și oficiali din statele membre NATO și țările partenere.
"În cadrul discuțiilor, viceprim-ministrul va reitera interesul național al Republicii Moldova pentru consolidarea parteneriatului tradițional și de încredere cu Alianța Nord-Atlantică", precizează serviciul de presă.
În 2024, Moldova sărbătorește 30 de ani de parteneriat cu Alianța Nord-Atlantică și 10 ani de participare la operațiunea de menținere a păcii KFOR în Kosovo.
Amintim că Republica Moldova a aderat la programul Parteneriatului pentru Pace al NATO în 1994, iar la 8 decembrie 2017, fostul secretar general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, a deschis un birou de legătură NATO la Chișinău.
Din punct de vedere constituțional, Moldova este o țară neutră.
Fluxul de știri
0