Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernul intenționează să sporească transparența în domeniul evaluării bunurilor imobile

© Sputnik / Mihai CarausЖилой дом
Жилой дом - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2024
Abonare
În Moldova va fi creat și un sistem informațional de stat privind tranzacțiile imobiliare.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Moldova urmează să înceapă monitorizarea de stat a activității de evaluare și să simplifice aprobarea standardelor de evaluare a bunurilor imobile.
În cadrul ședinței de luni, Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect care are drept scop aducerea legislației în domeniu în conformitate cu standardele internaționale și europene, precum și optimizarea evaluării bunurilor imobile în scopuri fiscale.
Modificările prevăd crearea unui mecanism de contestare și examinare a plângerilor legate de valoarea estimată a bunurilor imobiliare. De asemenea, va fi creat un sistem informatic automatizat "Registrul prețurilor", care va conține informații actualizate privind tranzacțiile imobiliare.
Se preconizează că modificările legislative vor servi la modernizarea și asigurarea transparenței activităților de evaluare pentru autoritățile administrației publice locale și centrale, persoanele fizice și juridice.
Fluxul de știri
0