Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjártó: criza din UE este agravată de politicienii care furnizează arme Ucrainei

© AP Photo / Darko VojinovicПетер Сийярто
Петер Сийярто - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2024
Abonare
Szijjártó: criza din UE este agravată de politicienii pro-război care furnizează arme Ucrainei
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Criza din Uniunea Europeană este agravată de numeroși politicieni pro-război care furnizează arme Kievului, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjártó, transmite RIA Novosti.
Potrivit acestuia, săptămâna trecută a arătat de ce criza militară din Europa se agravează.
După cum a remarcat Szijjártó, sunt mulți politicieni pro-război în Europa care s-au prezentat săptămâna aceasta pentru a critica guvernul ungar pentru că lucrează pentru pace și a negociat posibilitatea păcii.
El a adăugat că în ultimii doi ani și jumătate, acești politicieni pro-război au exacerbat continuu criza militară din Europa prin transferuri de arme și declarații despre armele nucleare.
Anterior, Szijjártó i-a sfătuit pe politicienii europeni să „își pună centurile de siguranță și să monitorizeze îndeaproape” pașii viitori ai prim-ministrului Viktor Orban, ca parte a „misiunii sale de menținere a păcii”.
Orban a descris vizita la Moscova ca fiind datoria sa creștină de a căuta pacea. După cum a spus politicianul, este un prieten al maghiarilor și un prieten al lumii.
Fluxul de știri
0