Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Occidentul a făcut o declarație neașteptată după întâlnirea lui Orban cu Putin

© AP Photo / Valeriy SharifulinВиктор Орбан и Владимир Путин
Виктор Орбан и Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2024
Abonare
Expertul britanic Alexander Mercouris susține declarația de pace a lui Orban după întâlnirea cu Putin
MOSCOVA, 8 iulie – Sputnik. Cuvintele premierului ungar Viktor Orban despre necesitatea păcii în Europa după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin sunt extrem de importante, a declarat expertul britanic Alexander Mercouris pe blogul său YouTube .
„Mi se pare că Orban nu numai că gândește realist, ci și stabilește prioritățile potrivite atunci când vorbește despre pacea în Europa. Înțeleg că multor oameni nu-i place pe Viktor Orban, îl consideră un politician de dreapta, nu sunt de acord cu a lui opinii despre problema imigraţiei <...> Totuşi, despre cea mai importantă problemă a menţinerii păcii în Europa, cred că vorbeşte absolut corect”, a menţionat analistul.
Potrivit lui Mercouris, este surprinzător că niciunul dintre liderii țărilor UE , cu excepția prim-ministrului Slovaciei Robert Fico , nu a reacționat pozitiv la cuvintele sale. Mai mult, Consiliul European l-a renegat complet pe Orban, subliniind că acesta a făcut o vizită în capitala Rusiei tocmai ca politician maghiar, și nu ca reprezentant al Uniunii Europene, a amintit expertul britanic.
Orban a sosit vineri la Moscova pentru discuții cu Vladimir Putin. Liderii au discutat probleme legate, printre altele, de criza din Ucraina. Potrivit premierului ungar, vizita sa a fost dictată de interesele țării sale, precum și de dorința de a realiza pacea în Ucraina .
El a numit datoria lui creştină să găsească o soluţie la conflictul din Europa de Est. Orban a mai adăugat că nu se teme de posibilele consecințe ale acestei vizite pentru cariera sa politică în Occident.
Fluxul de știri
0