Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia consideră Indonezia un candidat puternic pentru a se alătura BRICS

© SputnikBRICS summit
BRICS summit - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2024
Abonare
Ambasadorul Tolchenov a numit Indonezia un candidat puternic pentru aderarea la BRICS
JAKARTA, 7 iulie - Sputnik. Rusia consideră Indonezia un candidat puternic pentru aderarea la BRICS, a declarat Serghei Tolchenov pentru RIA Novosti în primul său interviu cu presa după ce a fost numit noul ambasador al Federației Ruse în Indonezia.
„Întotdeauna am considerat și continuăm să considerăm Indonezia un candidat foarte puternic pentru aderarea la BRICS”, a menționat ambasadorul.
Cu toate acestea, potrivit diplomatului, anul trecut, la summitul BRICS de la Johannesburg, partea indoneziană a decis să se abțină de la a se alătura asociației de țări deocamdată.
„Prin urmare, în situația actuală, din câte am înțeles, vor putea participa doar la acel segment al summit-ului de la Kazan numit „BRICS plus/outreach”... Din câte știu, nu au fost trimise invitații la această categorie de posibili participanți la evenimentul de la Kazan . În consecință, dacă se va face o astfel de invitație, vom aștepta reacția părții indoneziene”, a concluzionat Tolcenov.
Fluxul de știri
0