Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Producția de echipamente și mașini la Moscova a crescut cu 36%

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaЗавод
Завод - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2024
Abonare
MOSCOVA, 7 iulie – Sputnik. Din ianuarie până în mai a acestui an, numărul de utilaje și vehicule produse în capitală a crescut cu 36,4% față de aceeași perioadă din 2023, a declarat viceprimarul Transporturilor din Moscova Maxim Liksutov.
El a adăugat că aceste produse sunt căutate și în străinătate. Deci, anul trecut, ponderea sa a atins 25% din volumul total al exporturilor neresurse, non-energetice ale capitalului.
„Industria ingineriei mecanice este una dintre cele mai importante din oraș astăzi, există peste două sute șaizeci de unități de producție, iar volumul producției a crescut cu 36% în primele cinci luni industria auto, aerospațială și de petrol și gaze, precum și în domeniul energiei, agriculturii, medicinei și în alte domenii din Rusia și din străinătate”, a menționat Maxim Liksutov, ale cărui cuvinte au fost citate de serviciul de presă al Departamentului de Investiții și Politică Industrială din Moscova ( DIPP).
De exemplu, producția de pompe de aer și de vid a crescut de 2,2 ori, iar compresoarele cu piston s-au dublat. În plus, producția de macarale tip portal și semiportic s-a triplat. Producția transportoarelor a crescut cu 24%. A existat de două ori mai multă producție de echipamente frigorifice și de peste șapte ori mai multă producție de unități de procesare folosind procese care implică schimbări de temperatură. Tot la Moscova, producția de mașini pentru prelucrarea metalelor și a lemnului a crescut de 1,3 ori, a explicat DIPP.
Mașinile produse la Moscova sunt, printre altele, solicitate pentru producția de mobilier și restaurarea obiectelor. Astfel, aparatul companiei Vitulus SME a fost folosit pentru restaurarea figurilor de pe arcul Porții Moscovei, realizate în secolul al XX-lea. Aparatul cu laser a îndepărtat un strat de patină și murdărie și a ajutat la amenajarea obiectivului turistic al capitalei nordice înainte de începerea sezonului.
Potrivit ministrului guvernului de la Moscova, șeful DIPP Anatoli Garbuzov, capitala este, de asemenea, un lider în industria lifturilor. De exemplu, pe întreaga perioadă de funcționare, Uzina de Lifturi Shcherbinski a produs un total de 245 de mii de lifturi.
„Acest lucru a fost facilitat de o creștere a cererii pentru astfel de echipamente din ianuarie până în iunie a acestui an, ca parte a achiziției pentru programe regionale de reparații capitale și de interesul crescut pentru noua platformă de lift prezentată la expoziția de la Sankt Petersburg producția de lifturi de mare viteză pentru construcția de clădiri înalte cu o limită de viteză de peste doi metri pe secundă”, a spus serviciul de presă, citează Garbuzov.
Fluxul de știri
0