Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova este gata să asigure aprovizionarea cu energie electrică a Ucrainei

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaПоследствия обстрела в Горловке
Последствия обстрела в Горловке - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2024
Abonare
Chișinăul oficial este gata să furnizeze energie electrică Ucrainei după formula "energie electrică în schimbul gazului".
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Miniștrii de Externe ai Ucrainei, Moldovei și României au făcut o declarație comună după o întrevedere la Chișinău, în care, în special, se menționează că Moldova este capabilă să furnizeze energie electrică Ucrainei.
Șefii ministerelor de Externe ale celor trei țări au ajuns la concluzia că este posibilă amplasarea unor centrale de producere pe teritoriul RM, folosind gaze naturale furnizate de Ucraina, pentru a exporta în schimb energie electrică către țara vecină.
"În acest scop, părțile vor căuta soluții pentru a face ca infrastructura de gaze să fie fiabilă din punct de vedere comercial", au declarat miniștrii.
De asemenea, părțile au acordat prioritate dezvoltării interconexiunilor regionale de energie electrică și s-au angajat să colaboreze pentru a crește capacitatea rutei transbalcanice a gazelor, ca parte a coridorului vertical de transport al gazelor.
Fluxul de știri
0