Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina datorează FMI 13,8 miliarde de dolari

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaSediul Băncii Mondiale în Washington, DC
Sediul Băncii Mondiale în Washington, DC - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2024
Sediul Băncii Mondiale în Washington, DC. Foto de arhivă
Abonare
După ce a primit o nouă tranșă de la FMI, Ucraina a devenit al doilea mare debitor al fondului, în locul Egiptului.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Ucraina a acumulat o datorie de 13,8 miliarde de dolari față de Fondul Monetar Internațional (FMI), suma a crescut după ce a primit o nouă tranșă de împrumut, transmite RIA Novosti citând datele acestei instituții.
Ucraina a devenit acum al doilea mare debitor al Fondului, în locul Egiptului.
În urmă cu o săptămână, conducerea FMI a finalizat cea de-a patra revizuire a programului de asistență financiară pentru Ucraina și a aprobat alocarea unei noi tranșe de ajutor Kievului în valoare de 2,2 miliarde de dolari. La 28 iunie, datoria Ucrainei față de FMI se ridica la 11,6 miliarde de dolari, fiind al treilea mare debitor al fondului.
După noua tranșă, datoria sa a crescut la 13,8 miliarde de dolari, ceea ce a făcut ca țara să urce pe locul al doilea în clasament, în timp ce Egiptul a coborât pe locul al treilea, cu o datorie de 13,6 miliarde de dolari.
Liderul perpetuu în rândul debitorilor FMI este Argentina, care în 2018 a primit cea mai mare linie de credit de 57 de miliarde de dolari din istoria organizației. Angajamentele de împrumut ale țării se ridică în prezent la 41,7 miliarde de dolari. Primii trei debitori reprezintă 46% din totalul împrumuturilor fondului.
Fluxul de știri
0