Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova răspunde Chișinăului: o nouă expulzare a diplomaților va fi urmată de o reacție

© Sputnik / Наталья СеливерстоваClădirea Ministerului rus al Afacerilor Externe din Moscova.
Clădirea Ministerului rus al Afacerilor Externe din Moscova. - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2024
Clădirea Ministerului rus al Afacerilor Externe din Moscova.. Foto de arhivă
Abonare
Moscova nu va lăsa fără răspuns eventuala expulzare a diplomaților ruși din Republica Moldova, a declarat Ministerul rus de Externe.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Dacă Chișinăul va recurge la o nouă acțiune de expulzare a diplomaților ruși din Moldova, Moscova nu va lăsa fără răspuns aceste acțiuni, a declarat viceministrul rus de Externe, Mihail Galuzin, citat de RIA Novosti.
Anterior, într-un interviu acordat presei moldovenești, ministrul moldovean de Externe, Mihail Popșoi, nu a exclus că Chișinăul ar putea recurge din nou la o astfel de măsură ca expulzarea diplomaților ruși.
"Dacă acțiunile vor continua în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova, așa cum a fost cazul cu organizarea așa-ziselor alegeri în stânga Nistrului, în pofida poziției cât se poate de clare a autorităților moldovenești, cu siguranță această măsură rămâne în vigoare", a declarat el.
"Din păcate, la Chișinău nu se fac concluziile cuvenite, se pare că sunt hotărâți să escaladeze tensiunea în relațiile noastre. În ceea ce privește pașii concreți de natură ostilă din partea cuiva, să știți că nu a existat niciun caz în care să lăsăm astfel de ieșiri fără un răspuns adecvat", a declarat reporterilor Mihail Galuzin.
"Dacă el (ministrul moldovean de Externe - n.r.) chiar a spus acest lucru, înseamnă un singur lucru - că, din păcate, Chișinăul oficial nu trage concluziile corecte din situația jalnică în care, datorită politicii aceluiași Chișinău oficial, au ajuns relațiile ruso-moldovenești, care iarăși, din cauza liniei iresponsabile distructive a Chișinăului oficial, se află la cel mai scăzut nivel", a subliniat diplomatul rus.
Fluxul de știri
0