Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zeci de ofițeri de stat major din mai multe țări participă la exercițiul „Regex 2024”

© Sputnik / OsmatescoMinisterul Apărării al Republicii Moldova
Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2024
Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Foto de arhivă
Abonare
Un alt atelier de lucru organizat în cadrul exercițiului regional „Regex 2024” va fi organizat la Chișinău.
CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Cel de-al patrulea atelier de lucru din cadrul exercițiului regional de stat major „Regex 2024” urmează să se desfășoare în perioada 8-19 iulie curent, se anunță într-un comunicat al Ministerul Apărării de la Chișinău.
„Ca și la atelierele anterioare, la exercițiu vor participa circa 30 de reprezentanți din țările: Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Georgia, Uzbekistan, Egipt, Iordania, Regatul Bahrein, Maroc, Kazahstan, Pakistan, Tunisia, Malta, Uniunea Africană (Ghana și Benin), precum și ofițeri de stat major din cadrul Armatei Naționale”, se menționează în comunicatul ministerului.
Potrivit comunicatului, scopul activității este instruirea militarilor conform standardelor occidentale pentru planificarea şi desfășurarea exerciţiilor, gestionarea situațiilor de criză, consolidarea şi evaluarea nivelului de interoperabilitate a forţelor într-un mediu multinaţional.
Exercițiul „Regex 24” are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent și Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.
Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, exercițiul „Regex 24” este organizat cu sprijinul Comandamentului Forțelor Întrunite ale NATO din Napoli, Italia.
Fluxul de știri
0