Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a impus noi restricții în privința călătorilor, informează mass-media

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaAeroportul Internațional Ataturk
Aeroportul Internațional Ataturk - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2024
Aeroportul Internațional Ataturk. Foto de arhivă
Abonare
Agenția turcă Anadolu: Turcia va înăspri procesul de control în aeroporturi
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Parlamentul turc a adoptat amendamente la legea privind aviația civilă, în urma cărora va fi înăsprită procedura de control al pasagerilor în aeroporturi, scrie Anadolu.
" Totuși, dacă controlul cu ajutorul dispozitivelor speciale nu va putea fi finalizat din orice motiv, pasagerului nu i se va permite accesul în aeroport și la bordul aeronavei, cu excepția cazului în care acesta va fi de acord cu o verificare manuală a lui și a bunurilor sale", se arată în raport.
Angajații aeroportului vor putea inspecta persoanele și bagajele acestora sub supravegherea forțelor de securitate pe baza unui ordin scris din partea aeroportului.
Anterior, ministrul turc al transporturilor, Abdulkadir Uraloglu, a declarat că la 29 iunie aeroportul din Antalya a stabilit un nou record pentru 2024, de pe care a fost trimise și primite 1 146 de aeronave, fiind deserviți mai mult de 209 mii de pasageri într-o zi. Recordul absolut a fost stabilit la 5 august 2023, când aeroportul a deservit mai mult de 214 mii de pasageri și 1 190 de aeronave într-o zi.
Fluxul de știri
0