Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pasagerii din Moscova vor fi verificați suplimentar la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2024
Abonare
La Chișinău, pasagerii din Moscova în tranzit prin Erevan vor fi controlați în mod special
CHIȘINĂU, 5 iulie – Sputnik. Compania aeriană moldovenească Flyone a anunțat că acum pasagerii sosiți la Chișinău din Moscova în tranzit prin Erevan vor fi verificați suplimentar, iar lista pasagerilor va fi transferată autorităților competente ale republicii.
Recent, pasagerii sosiți la Chișinău dinspre Moscova cu escală prin Erevan, iar acesta, împreună cu zborul Istanbul, sunt singurele rute aeriene din capitala Rusiei , au fost supuși unor verificări de o oră pe aeroportul din Chișinău sub supravegherea poliției armate. Printre cei supuși perchezițiilor speciale se numără și reprezentanți ai blocului de opoziție Pobeda (Victoria).
Compania aeriană moldovenească Flyone a publicat joi un comunicat pe site-ul său în care afirmă că stabilește noi reguli de călătorie valabile pentru toate zborurile către Chișinău prin Erevan. Acesta notează că aceste măsuri vor sprijini eforturile agențiilor guvernamentale în lupta împotriva migrației ilegale, terorismului și a altor activități ilegale care amenință ordinea constituțională.
„Modificări majore... Lista pasagerilor de pe zborurile Erevan-Chișinău va fi transmisă autorităților competente din Moldova înainte de plecare... Autoritățile vor efectua verificări suplimentare înainte de decolare și aterizare pentru a identifica și preveni orice potențială amenințare la securitate”, a spus Flyone.
Compania a menționat că doar pasagerii care au primit confirmarea admiterii la zbor își vor putea continua călătoria, iar în Erevan toți pasagerii vor fi supuși unor controale suplimentare de securitate la trecerea frontierei de stat și/sau la îmbarcarea în avion. Aceștia au subliniat, de asemenea, că o limită la transportul de numerar este stabilită la 3.000 de dolari sau echivalentul acestei sume în orice valută, iar toți pasagerii trebuie să declare suma de bani pe care o au la trecerea frontierei.
„Pasagerii care au numerar în valoare de peste 3.000 de dolari și nu pot justifica proveniența banilor nu își vor putea continua călătoria. Originea fondurilor poate fi confirmată prin documente oficiale emise de agențiile guvernamentale, angajator, contracte de vânzare etc. ,” - a explicat în mesaj.
Verificările îmbunătățite ale pasagerilor care sosesc din Rusia pe aeroportul din Chișinău au început în aprilie. Autoritățile au reținut politicieni și activiști sociali moldoveni care au participat la Congresul de la Moscova, au susținut intrarea Republicii Moldova în UEE și au creat blocul politic „Victoria” unii dintre ei au fost eliberați la câteva ore după sosirea lor la Chișinău. Printre cei care au sosit s-au numărat și Bașcanul Găgăuziei, Evgenia Guțul, și președintele Adunării Populare a autonomiei, Dmitri Konstantinov .
Fluxul de știri
0