Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban a ajuns la Moscova pentru a se întâlni cu Putin

© AP Photo / Sergio PerezПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2024
Abonare
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a sosit la Moscova, a anunțat agenția de presă MTI, citându-l pe purtătorul de cuvânt al politicianului, Bertalan Havasi.
"Ca parte a unei misiuni de pace, premierul Viktor Orban a sosit la Moscova. Șeful guvernului se va întâlni cu președintele Vladimir Putin", a declarat Havasci, fiind citat de agenție.
Posibila vizită a fost semnalată cu o zi înainte de presa maghiară. După aceea, șeful Consiliului European, Charles Michel, a scris pe rețeaua de socializare X că Ungaria, în calitate de președinție a UE, nu are acum dreptul să interacționeze cu Rusia în numele Uniunii Europene.
Președinția semestrială a Ungariei la Consiliul UE a început la 1 iulie, iar a doua zi Orban a efectuat prima sa vizită la Kiev din ultimii 12 ani, unde s-a întâlnit cu Vladimir Zelenski.
Purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov, a declarat cu o zi înainte că Putin va avea un program de lucru încărcat pe 5 iulie. În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a răspuns la întrebarea privind o posibilă întâlnire cu Orban.
Fluxul de știri
0