Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Laburiștii au câștigat alegerile parlamentare din Marea Britanie

© AP Photo / Alastair GrantЛидер Лейбористской партии Кир Стармер
Лидер Лейбористской партии Кир Стармер - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2024
Abonare
Partidul Laburist va obține majoritatea locurilor în parlamentul britanic
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Partidul Laburist britanic a câștigat majoritatea locurilor în parlament după numărarea buletinelor de vot în peste 70% din circumscripții, transmite canalul Sky News citând datele comisiei electorale.
Potrivit canalului, laburiștii au obținut 331 de locuri parlamentare după numărarea buletinelor de vot în 474 de circumscripții. Pe locul doi se află Partidul Conservator cu 72 de mandate, iar pe locul trei - liberal-democrații cu 45 de mandate. În Marea Britanie există un total de 650 de circumscripții electorale. Pentru asigurarea unei majorități parlamentare este necesar să obțină susținerea în 326 dintre acestea.
Anterior, premierul britanic și șeful Partidului Conservator din țară, Rishi Sunak, a confirmat că părăsește funcția de prim-ministru în urma rezultatelor alegerilor parlamentare. El l-a sunat pe liderul laburiștilor, Keir Starmer, pentru a-l felicita cu ocazia victoriei obținute.
Fluxul de știri
0