Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Finlanda intenționează să înăsprească regulile de intrare în țară

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaФинский флаг
Финский флаг - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2024
Abonare
Finlanda intenționează să înăsprească regulile de intrare în țară de la 1 septembrie
CHIȘINĂU, 5 iulie - Sputnik. Finlanda, ca parte a modificărilor aduse legii străinilor, intenționează să înăsprească o serie de reguli privind intrarea în țară de la 1 septembrie, reiese dintr- o declarație publicată pe site-ul guvernului.
„Noile modificări aduse legislației vor face posibilă prevenirea sustragerii la dispozițiile de intrare în mod mai eficient decât înainte, Guvernul a propus, în ședința din 4 iulie, Președintelui Republicii să aprobe modificări la legea străinilor și la legea oamenilor de știință și studenți. Președintele Republicii trebuie să aprobe amendamentele pe 5 iulie, iar acestea vor intra în vigoare la 1 septembrie 2024”, se arată pe site-ul guvernului țării.
Potrivit raportului, legea străinilor va preciza fiecare situație în care un permis de ședere poate fi refuzat. Motivele de refuz includ furnizarea de informații false, șederea ilegală, munca ilegală în țară și căsătoria de conveniență.
În plus, vor fi introduse cerințe mai stricte pentru verificarea identității solicitanților de azil. De asemenea, aceștia nu vor putea schimba temeiul legal pentru aflarea în țară, de exemplu legat de muncă, pentru a obține un permis de ședere. „Acest lucru va preveni cazurile în care un solicitant cere azil cu unicul scop de a găsi de lucru sau de a studia în Finlanda”, explică guvernul.
De asemenea, conform modificărilor, acestea vor presupune adăugarea de date biometrice la informațiile despre refuzul de a intra în sistemul informațional Schengen.
Fluxul de știri
0