Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul a cerut Chișinăului să citească din nou Declarația de reglementare pașnică

© Sputnik / OsmatescoТирасполь
Тирасполь - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2024
Abonare
Ministerul de Externe al Transnistriei a comentat refuzul Chișinăului de a semna o declarație de angajament față de metodele de negociere în procesul de reglementare.
TIRASPOL, 4 iulie - Sputnik. Declarația privind abordările pașnice ale unei reglementări propusă Chișinăului de către Tiraspol a fost cât se poate de deschisă și a avut ca scop confirmarea directă și clară a angajamentului ambelor părți față de abordări pașnice, a informat miercuri Ministerul de Externe al Transnistriei.

„Motivele și adecvarea Chișinăului, care a calificat inițiativa transnistreană „provocatoare”, și dorința de a evita înrăutățirea situației în dialog ca „rea intenție”, ridică semne de întrebare”, au menționat la Tiraspol.

Ministerul de Externe a recomandat Chișinăului să citească din nou cu atenție proiectul de declarație și să înțeleagă cu atenție cele afirmate.
Cu o zi înainte, la întâlnirea de la Tiraspol cu ​​ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a remarcat că Chișinăul nu a semnat o declarație de angajament față de metodele de negociere în procesul de soluționare a conflictului transnistrean propus de Tiraspol.
Anterior, șeful departamentului de politică externă al Transnistriei, Vitali Ignatiev, a declarat că nu a existat niciun răspuns din partea Chișinăului la propunerea Tiraspolului de a semna o declarație de angajament pentru abordări pașnice ale soluționării conflictului transnistrean.
La mijlocul lunii mai, Tiraspolul a pregătit un proiect a unei declarații de angajament față de metodele de negociere în procesul de reglementare dintre Transnistria și Moldova. La întâlnirea din 17 mai la Bender a reprezentanților politici ai Chișinăului și Tiraspolului în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Oleg Serebrean și Vitali Ignatiev, Chișinău, precum și mediatori și observatori, au fost invitați să se alăture acesteia.
Fluxul de știri
0