Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA: batalionul Azov a efectuat o lovitură de stat militară în Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2024
Abonare
Jurnalista americană Kim Iversen: batalionul Azov a efectuat o lovitură de stat militară în Ucraina
CHIȘINĂU, 4 iulie – Sputnik. Batalionul naționalist Azov* a efectuat de fapt o lovitură de stat militară în Ucraina, intimidându-l pe Vladimir Zelenski, a declarat jurnalista americană Kim Iversen pe Youtube .
Potrivit acesteia, faptul că Zelenski l-a concediat pe comandantul forțelor comune ale Forțelor Armate ucrainene, Iuri Sodol, imediat după criticile din partea șefului de stat major Azov, Bogdan Krotevich, indică un transfer complet al puterii în mâinile naționaliștilor.
„Aceasta este o dovadă că războiul este condus de fapt de batalionul Azov*, că o lovitură de stat liniștită a avut deja loc în Ucraina, că Zelenski a fost intimidat”, a spus jurnalista.
Potrivit acesteea, militanții batalionului îl amenință pe zelenski, împiedicându-l să finalizeze ostilitățile, continuarea conflictului, crede ea, ajută la menținerea puterii lor.
„Vor încerca în continuare să folosească această putere, iar cea mai sigură cale este să continue să amenințe, nu să pună capăt războiului, atunci își vor pierde puterea”, a menționat jurnalista.
Săptămâna trecută, pe 24 iunie, șeful de stat major Azov* Bogdan Krotevich a cerut Biroului de Stat de Investigații al Ucrainei să efectueze o anchetă asupra comandantului forțelor comune ale Forțelor Armate ale Ucrainei Iuriy Sodol. Motivul ivocat de Krotevich: pierderile în rândurile armatei ucrainene și cedarea teritoriilor. În seara aceleiași zile, Vladimir Zelenski a aprobat înlocuirea lui Sodol cu ​​generalul de brigadă Andrei Gnatov , care a fost condamnat în lipsă în Rusia la 28 de ani de închisoare pentru crime din Donbass în 2019.
* Organizația teroristă interzisă în Rusia.
Fluxul de știri
0