Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia sprijină China în protejarea intereselor și drepturilor sale

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПослание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию
Послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2024
Abonare
Putin: Rusia se opune amestecului în afacerile interne ale Chinei
MOSCOVA, 4 iulie - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a spus că Rusia sprijină China în protejarea intereselor și drepturilor sale și, de asemenea, se opune ingerințelor externe în afacerile interne ale țării, relatează Xinhua.
Negocierile dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au avut loc miercuri la Astana. Secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov , a declarat că Putin și Xi Jinping au discutat toate domeniile relațiilor bilaterale dintre Federația Rusă și Republica Populară Chineză și au făcut schimb de opinii asupra problemelor regionale. Ei au mențiomat în mod clar inutilitatea oricăror formate de rezolvare a situației din Ucraina fără participarea Rusiei.
„Putin spune că Rusia sprijină China în protejarea intereselor sale fundamentale și a drepturilor legitime și se opune amestecului extern în afacerile interne ale Chinei și în problema Mării Chinei de Sud”, a spus agenția într-un comunicat.
Fluxul de știri
0