Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Ungaria insistă că Ucraina respectă drepturile tuturor minorităților naționale

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2024
Abonare
Ministrul de externe Lavrov: Ungaria cere ca Kievul să respecte drepturile tuturor minorităților naționale
MOSCOVA, 4 iulie - Sputnik. Ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó l-a asigurat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov că Budapesta insistă ca Kievul respecte drepturile tuturor minorităţilor naţionale, şi nu doar ale maghiarilor, a spus Lavrov.
„În momentul în care Uniunea Europeană a fost de acord să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina, Ungaria a insistat ca Ucraina să fie obligată să îndeplinească tot ceea ce este cerut de convențiile internaționale în legătură cu minoritățile naționale. Mai mult, am vorbit ieri la telefon cu ministrul ungar , mi-a confirmat că au insistat asupra unei formulări care să privească nu numai minoritatea maghiară, la care le pasă în primul rând, acest lucru este de înțeles, dar care privește toate minoritățile naționale care locuiesc în Ucraina”, a spus Lavrov într-un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin; videoclipul corespunzător a fost publicat pe canalul Telegram al jurnalistului.
Potrivit șefului Ministerului rus de Externe, acesta este acum interesat să vadă cum se va pregăti Uniunea Europeană pentru negocierile cu Ucraina.
„În special, conform acestei cereri directe, care a fost încălcată grav de regimurile lui Poroșenko și Zelenski, vom vedea”, a menționat Lavrov.
Marți, premierul ungar Viktor Orban a vizitat Kievul pentru prima dată în ultimii 12 ani. De la 1 iulie, Ungaria deține președinția Consiliului Uniunii Europene timp de șase luni.
Tot marți, Lavrov a avut o conversație telefonică cu Szijjarto, părțile au discutat despre criza ucraineană și cooperarea bilaterală, a declarat Ministerul rus de Externe.
Anterior, Szijjarto a repetat în repetate rânduri că Ungaria este pregătită să găzduiască o întâlnire între Orban și Zelensk, dar Kievul încă nu a îndeplinit condițiile necesare pentru aceasta privind restabilirea drepturilor minorității naționale maghiare în Transcarpatia.
Fluxul de știri
0