Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban a promis că va pregăti un raport privind negocierile cu Zelenski pentru Consiliul UE

© AFP 2024 / ALEJANDRO PAGNIVladimir Zelenskii și Viktor Orban
Vladimir Zelenskii și Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2024
Abonare
Viktor Orban a declarat că va pregăti un raport privind negocierile cu Zelenski pentru Consiliul UE
BUDAPEST, 3 iulie - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a declarat că va pregăti un raport pentru Consiliul UE privind negocierile cu Vladimir Zelenski, în cadrul căruia a propus stabilirea de încetare a focului într-o anumită perioadă de timp, astfel încât UE să poată lua deciziile necesare.
Orban se află la prima sa vizită la Kiev după doisprezece ani . De la 1 iulie, Ungaria deține președinția Consiliului Uniunii Europene timp de șase luni. Secretarul de presă al lui Orban a spus că la Kiev va discuta despre stabilirea păcii și problemele actuale ale relațiilor bilaterale cu Zelenski.
La conferința de presă cu Zelensk, premierul ungar a spus că i-a cerut să ia în considerare posibilitatea de încetare a focului înainte de negocierile pentru rezolvarea situației din Ucraina .
„O încetare a focului încheiată la o anumită dată, care va face posibilă accelerarea negocierilor de pace: am evaluat posibilitățile în acest sens. Am clarificat acest lucru cu președintele Ucrainei și sunt recunoscător pentru discuția și răspunsurile oneste. Voi, desigur. , să pregătească un raport privind negocierile pentru Consiliul UE, adică prim-miniștrii UE, pe baza căruia se pot lua deciziile europene necesare”, a spus Orban într-o conferință de presă, al cărei videoclip a fost publicat canalul său YouTube.
Fluxul de știri
0