Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va participa la summitul NATO de la Washington

© Sputnik / Rodion ProcaMoldova - NATO
Moldova - NATO - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2024
Abonare
Mihail Popșoi va participa la mai multe evenimente în cadrul summitului NATO de la Washington.
CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Moldova va participa la summitul jubiliar NATO care va avea loc la Washington în perioada 9-11 iulie. Acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.
"Voi participa la o serie de evenimente menite să consolideze relațiile cu partenerii noștri, care vor contribui la durabilitatea statului nostru în lupta împotriva dezinformării, consolidarea capacităților în sfera cibernetică. La summit vor fi invitați și reprezentanți ai țărilor membre ale Parteneriatului pentru Pace, din care Moldova face parte din 1994", a declarat Popșoi pentru Radio Moldova.
Popșoi a spus că autoritățile moldovenești își pun mari speranțe în summitul NATO, pentru a solicita sprijinul statelor membre ale Alianței. De asemenea, ministrul a salutat numirea lui Mark Rutte în calitate de nou secretar general al NATO.
"Nu știu dacă putem vorbi despre o schimbare în relații, desigur, Mark Rutte este un prieten al Moldovei, a venit în vizită la noi. Este un politician cu experiență, sunt sigur că este suficient de pregătit pentru a conduce Alianța într-o perioadă atât de dificilă", a conchis Popșoi.
Amintim că Republica Moldova a aderat la programul Parteneriatului pentru Pace al NATO în 1994, iar la 8 decembrie 2017, fostul secretar general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, a deschis un birou de legătură NATO la Chișinău.
Fluxul de știri
0