Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko: lumea este în pragul unei catastrofe globale

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2024
Abonare
Lukașenko: lumea este în pragul unei catastrofe globale
MINSK, 3 iulie – Sputnik. Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, a spus că Occidentul a lansat o nouă „cruciada” și acum lumea este în pragul unei alte catastrofe globale.
„Oare Occidentul are nevoie de acest adevăr. Nu. La cârmă se află moștenitorii celor care au capitulat. Pentru ei, nimic nu sa încheiat în 1945. Mai mult, a început din nou că este posibil să ridice nazismul undeva departe de propria lor casă și să țină acest monstru în lesă scurtă Din nou, ei nu înțeleg că această fiară este incontrolabilă, dar va veni la ei, în propria lor casă ”, a declarat Lukașenko marți la Minsk , la o întâlnire ceremonială dedicată Zilei Independenței Belarusului.
Potrivit lui Lukașenko, „lumea se află din nou în pragul unei alte catastrofe globale”.
„Cu ce ​​am greșit noi, moștenitorii învingătorilor, ne-am comportat corect și cu demnitate ? a știut și a văzut câți soldați sovietici au murit eliberând Varșovia”, a subliniat el.
„Oare nu am întins mâna prieteniei către toate țările alianței hitleriste, punând viața pașnică și bună vecinătate mai presus de durerea care ne-a fost provocată atunci, timp de multe decenii, la fiecare dată memorabilă a acelui război teribil, ne-am selectat cu grijă? cuvinte ca să nu jignească sentimentele naționale ale germanilor, austriecilor, cehilor, românilor, balților noștri și chiar fraților noștri ucraineni. Ei au vorbit despre călăii care au călcat în picioare pământul belarus ca oameni fără chip sau cetățenie. Și la ce a dus asta? Ei analizează rezultatele”, a continuat Lukașenko.
Potrivit acestuia, în Occident pot întoarce mormintele soldaților sovietici care au murit în lupta împotriva nazismului, pot distruge toate monumentele, pot rescrie toate manualele, își pot șterge la nesfârșit picioarele de deciziile Tribunalului de la Nürnberg, dar rezultatele Marele Război Patriotic nu poate fi schimbat.
„Victoria noastră este umilirea lor. Ei trebuie să fie de acord cu aceasta o pagină rușinoasă din viața „civilizatorilor” din Europa occidentală, pe care încearcă să o ștergă din memorie numele ucigașilor femeilor, bătrânilor și copiilor noștri”, a spus președintele belarus.
Fluxul de știri
0