Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful delegației UE de la Chișinău s-a aflat în vizită oficială la Tiraspol

CC BY 4.0 / Official website of the leader of Transnistria / Janis Mazeiks și Vadim Krasnoselski
Janis Mazeiks și Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2024
Janis Mazeiks și Vadim Krasnoselski. Foto de arhivă
Abonare
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a discutat cu șeful administrației de la Tiraspol.
CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, s-a aflat într-o vizită oficială la Tiraspol. Ambasadorul și colegii săi au fost primiți de Vadim Krasnoselsk în biroul său. De asemenea, în timpul discuțiilor au mai fost prezenți reprezentanții executivului de la Tiraspol, Serghei Obolonik și Vitali Ignatiev.
Interlocutorii au remarcat că, deși a trecut aproximativ o jumătate de an de la reuniunea anterioară, subiectele discutate nu și-au pierdut relevanța. Unele aspecte problematice au devenit chiar mai acute. Vadim Krasnoselski a evidențiat trei domenii ale viitoarei discuții: menținerea păcii, crearea condițiilor pentru dezvoltarea economiei și respectarea drepturilor omului.
În cadrul întrevederii s-a discutat despre înițiativa autorităților de la Tiraspol propusă Chișinăului privind reglementarea conflictului.
„Moldova respinge propunerea de a semna un document de pace cu regiunea transnistreană”, susține șeful administrației de la Tiraspol.
Documentul propus de administrația din stânga Nistrului presupune sprijinirea metodelor exclusiv pașnice și constructive de rezolvare a problemelor, a subliniat anterior Tiraspolul.
„Apare întrebarea: de ce? Ce nu le place în această declarație? Totul este clar, transparent: un apel la pace, la respect reciproc, la punerea în aplicare a acordurilor încheiate anterior”, a spus Krasnoselski.
Fluxul de știri
0