Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO dorește să-și consolideze sprijinul pentru Ucraina pe termen lung

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaMilitar la exerciții comune Ucraina - NATO
Militar la exerciții comune Ucraina - NATO - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2024
Abonare
WSJ: Mișcarea se numără printre schimbările care au ca scop protejarea sprijinului față de Ucraina în contextul creșterii popularității formațiunilor de dreapta în Europa și SUA
CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Țările NATO pregătesc „măsuri” pentru a se asigura că livrările de arme către Ucraina nu se vor opri în niciun caz, chiar și dacă Trump va câștiga alegerile în SUA, iar oponenții sprijinirii Kievului vor câștiga alegerile în Europa, scrie WSJ.
Acesta este motivul pentru care responsabilitatea pentru aprovizionarea cu arme a Kievului este acum transferată de la Washington către conducerea NATO.
„Chiar dacă Statele Unite vor reduce sau retrage sprijinul pentru aceste eforturi, ele nu vor dispărea”, a declarat pentru publicația citată fostul ambasador al SUA la NATO, Ivo Daalder.
În acest scop la Kiev va fi trimis un coordonator pentru aprovizionarea cu arme - un reprezentant nu al Statelor Unite, ci al NATO în ansamblu.
De asemenea, sub auspiciile NATO, nu Statelor Unite, se creează un nou comandament la Wiesbaden (Germania) pentru a coordona aprovizionarea cu echipament militar a Kievului și pregătirea luptătorilor Forțelor Armate ucrainene.
Fluxul de știri
0