Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu va pleca într-un turneu european la sfârșitul lunii iulie

© Sputnik / Rodion ProcaȘefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella
Șefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2024
Abonare
Sandu i-a invitat pe moldovenii care locuiesc în Marea Britanie, Irlanda și Franța să ia parte la întâlnirile care vor avea loc la sfârșitul lunii iulie.
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a planificat să viziteze mai multe țări europene în a doua jumătate a lunii iulie. Potrivit declarațiilor sale, șeful statului va vizita Irlanda, Marea Britanie și sudul Franței. Acolo ea urmează să aibă întrevederi cu reprezentanții diasporei moldovenești.
"Dragi cetățeni care locuiesc peste hotare, voi efectua mai multe vizite de lucru peste hotare. De aceea, vă invit să participați la discuții în Londra, Dublin și Nisa", este menționat într-o postare pe una din rețelele de socializare.
Potrivit programului publicat de Sandu pe rețelele de socializare, ea se va deplasa la Londra pe 17 iulie, la Dublin pe 19 iulie, iar la Nisa pe 27 iulie.
Cei care doresc să participe la întâlniri sunt invitați să se înscrie în prealabil, deoarece numărul locurilor disponibile este limitat.
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie. În aceeași zi, țara va organiza și un referendum constituțional republican. În acest an, votul prin corespondență va fi testat pentru prima dată, astfel moldovenii care locuiesc în SUA și Canada, precum și în mai multe țări europene vor putea participa la vot.
Fluxul de știri
0