Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Israelul ar putea lansa în iulie o operațiune militară în Liban

© AP Photo / Ohad ZwigenbergMilitari israelieni în timpul operațiunii terestre din Gaza
Militari israelieni în timpul operațiunii terestre din Gaza - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2024
Militari israelieni în timpul operațiunii terestre din Gaza. Foto de arhivă
Abonare
Bild: Israelul ar putea lansa în iulie o operațiune militară împotriva Hezbollah
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Israelul ar putea lansa o operațiune militară împotriva mișcării șiite Hezbollah în sudul Libanului în a doua jumătate a lunii iulie, a anunțat publicația germană Bild citând sursele sale.
Potrivit Bild, diplomații occidentali sugerează că o operațiune militară în sudul Libanului ar putea începe "în a treia sau a patra săptămână din iulie". Situația de la frontiera israeliano-libaneză a escaladat de la începutul acțiunii militare israeliene în Fâșia Gaza în octombrie 2023. Armata israeliană și combatanții mișcării libaneze Hezbollah trag zilnic unul asupra pozițiilor celuilalt în zonele situate de-a lungul frontierei. Potrivit Ministerului libanez de Externe, aproximativ 100 000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din sudul Libanului din cauza bombardamentelor israeliene. Partea israeliană a raportat un număr de 80.000 de locuitori din nordul Israelului aflați într-o situație similară.
Săptămâna trecută, Ministerul german de Externe a îndemnat cetățenii săi să părăsească de urgență Libanul.
Fluxul de știri
0