Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A mai rămas o săptămână până la finalizarea recensământului în Moldova

© Pexels / Oleksandr PidvalnyiFacturi
Facturi - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2024
Abonare
În Chișinău și în centrele raionale din Moldova vor fi deschise stații fixe de colectare a datelor pentru cei care nu au participat încă la recensământ.
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. În cadrul Recensământului populației și al locuințelor care se desfășoară în Republica Moldova până la sfârșitul zilei de 30 iunie au fost documentate circa 1 milion 640 mii gospodării (inclusiv locuințe ocupate și neocupate) și circa 2 milioane 405 mii persoane. Datele au fost prezentate în Biroul Național de Statistică (BNS).
Instituția a reamintit că recensământul populației este o obligație a cetățenilor țării, iar refuzul de a furniza datele necesare se pedepsește cu amenzi mari. Pentru cei care nu au participat încă la sondaj, în ultima săptămână a recensământului vor fi deschise puncte staționare de colectare a datelor, unde vor putea veni după înregistrarea preliminară. Aceste puncte vor fi deschise în toate sectoarele municipiului Chișinău, precum și în centrele raionale.
Recensământul populației și al locuințelor a început în partea dreaptă a Republicii Moldova pe 8 aprilie și va continua până pe 7 iulie. Inițial s-a anunțat că vor fi implicați în lucrări 4000 de recenzori, însă ulterior BNS a declarat că în procesul de recenzare sunt implicați 3800 de persoane. De asemenea, aceștia sunt asistați de observatori care pot furniza informații suplimentare, precum și de specialiști din sectoarele IT, logistică și geolocație.
Informațiile colectate în timpul recensământului vor fi utilizate, printre altele, pentru a calcula numărul populației permanente a Republicii Moldova, precum și pentru a forma baza pentru cercetarea statistică a gospodăriilor.
Fluxul de știri
0