Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a făcut o declarație despre negocierile cu Rusia

© AP Photo / Efrem LukatskyПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2024
Abonare
Zelenski a anunțat posibilitatea unor negocieri cu Rusia prin intermediari
MOSCOVA, 1 iul – Sputnik. Ucraina nu neagă posibilitatea de a purta negocieri cu Rusia prin intermediari, a declarat Vladimir Zelenski într -un interviu acordat Philadelphia Inquirer.
„Ucraina poate veni cu un model (de negocieri - nota editorului). Un model similar a fost folosit pentru prima dată folosind exemplul coridorului de cereale, când Ucraina nu a negociat cu Rusia, dar am fost de acord cu ONU și în Turcia”, a spus Zelenski.
Șeful regimului de la Kiev a mai precizat că mediatorii vor trebui să propună posibile căi de rezolvare a crizei, iar Kievul va lua în considerare propunerile lor și, dacă vor fi aprobate, mediatorii le vor discuta cu reprezentanții Rusiei.
„Până acum avem doar acest model”, a spus el, vorbind din nou împotriva negocierilor directe cu Moscova .
Moscova a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar Kievul a introdus o interdicție asupra acestora la nivel legislativ. Occidentul ignoră refuzurile constante ale Kievului de a se angaja în dialog. Anterior, Kremlinul a declarat că acum nu există condiții preliminare pentru ca situația din Ucraina să treacă spre o direcție pașnică, prioritatea absolută pentru Rusia este atingerea obiectivelor operațiunii speciale, în acest moment, acest lucru este posibil doar prin mijloace militare; Președintele rus Vladimir Putin a remarcat ulterior că, dacă Ucraina dorește un proces de negociere, atunci nu sunt necesare gesturi teatrale: decretul care interzice negocierile cu Rusia trebuie anulat. Potrivit acestuia, Moscova nu a fost niciodată împotriva rezolvării conflictului din Ucraina prin mijloace pașnice, dar sub rezerva garanțiilor de securitate rusești.
Fluxul de știri
0