Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O delegație a APCE va analiza situația politică și pregătirile pentru alegeri din Moldova

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaУчастие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ
Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2024
Abonare
Delegația APCE va analiza situația politică din Moldova înainte de alegerile prezidențiale și referendum.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Pierre-Alain Friede și Zanda Kalniņa-Lukaševica vor efectua activități de monitorizare și documentare în cadrul vizitei lor în Moldova în perioada 1 - 3 iulie.
Domeniul de interes al comisiei include evoluțiile politice recente din țară, precum și pregătirile pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional, precum și votul prin corespondență din luna octombrie a acestui an.

"Alte subiecte care vor fi abordate în cadrul vizitei sunt imixtiunea străină, progresul reformei justiției, evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.", a mai menționat serviciul de presă al Parlamentului.

Programul vizitei delegației include întrevederi cu președintele Parlamentului Igor Grosu și vicepreședintele Doina Gherman, președinta Maia Sandu, ministrul de Externe Mihail Popșoi, deputați din fracțiunile partidului de guvernământ și Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, precum și cu reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale, experți și activiști civici.
De asemenea, coraportorii APCE vor discuta cu directorul Serviciului de Informații și Securitate (SSI), Alexandru Mustiatica, cu procurorul general Ion Munteanu, cu șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și cu membrii Comisiei de verificare a judecătorilor și procurorilor.
În acest an, coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE au vizitat deja Moldova: în februarie, reprezentanții organizației au vizitat și Găgăuzia.
Fluxul de știri
0