Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele probelor din Râul Nistru arată că apa lui nu prezintă pericol

© Sputnik / Svyazin AlexanderNistru, plajă
Nistru, plajă - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2024
Abonare
Rezultatele probelor din Râul Nistru arată că apa lui nu prezintă pericol
CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Ministerul Mediului anunță că Agenția de Mediu a prelevat și a examinat probe din mai multe locații ale fluviului Nistru și anume în preajma satului Telița Nouă și satului Gura Bîcului, în amonte de gura de vărsare a râului Bîc în râul Nistru și în aval de gura de vărsare a râului Bîc în râul Nistru, în aval de orașul Tighina (Bender), satul Hagimus, raionul Căușeni și din râul Nistru satul Olănești, raionul Ștefan Vodă.
Instituția anunță oficial că, urmare a analizelor prelevate, calitatea apei din râul Nistru se încadrează în limitele claselor de poluare. Concentrația pentru unii indicatori rezultă din deversarea apelor reziduale. Având în vedere că râului Nistru are un debit mare de apă, concentrațiile sunt dispersate, iar indicatorii revin la normalitate.
La ziua de astăzi, situația nu prezintă pericol pentru populație și biodiversitate, iar calitatea apei urmează să se îmbunătățească. La indicația Ministerului Mediului, Agenția de Mediu va monitoriza continuu indicatorii de calitate a apei.
Lac - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2024
Societate
Apa lacurilor din parcurile Chișinăului este contraindicată pentru activități de agrement
Fluxul de știri
0