Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban a spus că Europa nu va câștiga nimic în urma conflictului din Ucraina

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2024
Abonare
Prim-ministrul maghiar Orban: Europa este din ce în ce mai atrasă de conflictul din Ucraina
BUDAPEST, 29 iunie - Sputnik. Europa este din ce în ce mai atrasă în conflictul militar din Ucraina, în care nu poate câștiga nimic, dar poate pierde totul cu ușurință, a spus premierul ungar Viktor Orban într-un articol pentru ziarul Magyar Nemzet .
"Birocrația de la Bruxelles, care trăiește într-o bula, a luat mai multe decizii politice greșite în ultimii ani. Europa este din ce în ce mai atrasă într-un război în care continentul nu are nimic de câștigat și poate pierde totul cu ușurință. Cu toate acestea, experiența cotidiană arată că în chestiune de război nu există nicio speranță pentru ei, nimic prea scump”, a scris Orbán.
Potrivit acestuia, pentru că „birocratii de la Bruxelles vor acest război, îl consideră al lor și vor să învingă Rusia”, banii contribuabililor europeni „se trimit în mod constant în Ucraina, companiile europene suferă de sancțiuni, inflația a crescut și milioane de cetățeni europeni sunt în dificultate”.
Premierul ungar a adăugat că Europa este în criză, deoarece civilizația creștină slăbește, ponderea economică și competitivitatea continentului scade constant, iar capacitatea Europei de a-și apăra interesele în politica internațională este în scădere.
Anterior, premierul ungar Viktor Orban a spus că Europa se grăbește spre război ca un tren „cu un șofer nebun”; Potrivit lui, politicienii pro-război din Europa, ca și dependenții de droguri, vor să învingă Rusia , așa cum au încercat de două ori în secolul XX, dar nu înțeleg realitatea. Potrivit acestuia, procesele actuale în ani ar putea fi numite un preludiu al celui de-al treilea război mondial sau chiar un episod al acestuia, dacă „psihoza militară de la Bruxelles” nu este oprită.
El a menționat că declarațiile politicienilor occidentali și ale presei indică faptul că Europa se pregătește să declanșeze un război cu Rusia. Potrivit acestuia, grupurile de lucru NATO de la Bruxelles încearcă să stabilească modul în care alianța poate lua parte la conflictul din Ucraina.
Fluxul de știri
0