Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova va primi 54,5 milioane USD de la Banca Mondială

© Sputnik / Nina ZotinaДоллар США
Доллар США - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2024
Abonare
Fondurile vor fi folosite pentru a îmbunătăți eficiența energetică a clădirilor, agențiilor guvernamentale și instituțiilor de învățământ.
CHIȘINĂU, 29 iunie - Sputnik. Moldova va primi o investiție de 54,5 milioane dolari de la Banca Mondială pentru reconstrucția clădirilor publice și a unui sistem centralizat de încălzire, cu accent pe instituțiile de învățământ din țară.
Fondurile vor fi primite în cadrul programului BM „Îmbunătățirea eficienței energetice în Europa și Asia Centrală” (Programul E3).
Programul E3 include finanțare de 1,46 miliarde USD, iar alte 2,4 miliarde USD vor fi strânse din sectorul public, privat și de dezvoltare, inclusiv 1,5 miliarde USD în investiții directe.
Investițiile de capital vor avea ca scop îmbunătățirea eficienței energetice a instituțiilor guvernamentale, clădirilor rezidențiale, echipamentelor, modernizarea industrială și îmbunătățirea sistemelor de termoficare.
Proiectul este susținut de un grant de 5 milioane de dolari din programul Moldova Development, Rezience and Opportunities for Well-Being (M-GROW).
Fluxul de știri
0