Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI: decizia de a utiliza veniturile din activele rusești amenință sistemul valutar

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2024
Abonare
Șeful misiunii (FMI) în Ucraina, Gavin Gray: Decizia Occidentului de a folosi veniturile din activele rusești înghețate pentru a ajuta Kievul continuă să amenințe funcționarea sistemului monetar internațional din cauza lipsei unui cadru legal
CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Decizia Occidentului de a folosi veniturile din activele rusești înghețate pentru a ajuta Kievul continuă să amenințe funcționarea sistemului monetar internațional din cauza lipsei unui cadru legal, a declarat șeful misiunii (FMI) în Ucraina, Gavin Gray.
Decizia Occidentului de a folosi veniturile din activele rusești înghețate pentru a ajuta Kievul continuă să amenințe funcționarea sistemului monetar internațional din cauza lipsei unui cadru legal,a declarat șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) în Ucraina, Gavin Gray.
„Solicităm țărilor implicate să se asigure că orice acțiune are o bază legală suficientă și nu subminează funcționarea sistemului monetar internațional”, a spus Gray.
Anterior, ziarul Politico a anunțat că prima tranșă de profit din activele rusești către fondul de asistență al Ucrainei se va ridica la 1,4 miliarde de euro.
Mai târziu, șeful diplomației UE, Josep Borrell , a declarat că prima tranșă de profituri din activele rusești înghețate va ajunge săptămâna viitoare.
Ministerul rus de Externe a spus că Moscova poate face apel la instanța ONU cu privire la situația cu transferul veniturilor din activele rusești în Ucraina.
Fluxul de știri
0