Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul SUA în China a „scăpat” o observație sinceră despre Rusia

© Host photo agency / Accesați arhiva multimediaArmament rusesc
Armament rusesc - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2024
Armament rusesc
Abonare
Ambasadorul SUA în China a „scăpat” o observație sinceră despre capacitățile industriei militare ale Rusiei
CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, a declarat pentru Bloomberg că baza industrială militară a Rusiei este acum mult mai puternică decât înainte de conflictul din Ucraina.
„Această bază industrială militară (n.r. rusă) este mult mai puternică acum decât era chiar înainte de începere (conflictului din Ucraina – n.red.)”, a spus Burns.
Anterior, Royal United Services Institute (RUSI) a recunoscut în raportul său că sancțiunile impuse de Occident industriei ruse de apărare au fost ineficiente și nu au condus la rezultatul scontat. Institutul notează că, în ciuda sancțiunilor, Rusia a reușit să crească producția de muniție de artilerie, rachete cu rază lungă de acțiune și vehicule blindate.
De asemenea, Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să crească. Moscova a remarcat că Occidentului îi lipsește curajul de a admite eșecul sancțiunilor împotriva Federației Ruse.
În țările occidentale, s-au exprimat în mod repetat opiniile conform cărora sancțiunile anti-ruse sunt ineficiente. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că politica de stăpânire și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Militar în tranșee la un exercițiu occidental - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2024
Internațional
Patru state fost socialiste cer bani pentru 700 de km de fortificații la granița cu Rusia
Fluxul de știri
0