Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Agricultură ecologică: ministerul de resort va face lista de produse și substanțe

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaFructe și legume
Fructe și legume - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2024
Abonare
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va fi responsabil de aprobarea listei produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică
CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Parlamentul RM a adoptat azi în lectura a doua o serie de norme ce se referă la lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică. Aceasta va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, potrivit legislației.
Documentul mai propune o perioadă de tranziție atât pentru operatorii ecologici, cât și pentru organismele de control pentru a se conforma cerințelor prevăzute în Legea privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, adoptată în 2023, precum și prevederilor din actele normative de punere în aplicare a acesteia. Astfel, operatorii ecologici vor iniția procedurile de conformare la cerințele Legii 237/2023 începând cu 1 ianuarie 2025 și, pentru culturile de toamnă, începând cu toamna anului 2024.
Proiectul de modificare a Legii privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Produse agricole - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2024
Economie
Guvernul moldovean a aprobat reguli noi pentru agricultura ecologică
Fluxul de știri
0