Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Apărării al Moldovei s-a întâlnit cu Șeful Statului Major al Armatei Române

© Sputnik / OsmatescoMinisterul Apărării al Republicii Moldova
Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2024
Abonare
Generalul român se află la Chișinău într-o vizită oficială, la invitația ministrului Apărării al Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 25 iunie - Sputnik. Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatii, şi comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Eduard Oladciuc, s-au întâlnit marţi cu şeful Statului Major al Apărării Armatei României, generalul Gheorghita Vlad, a informat ministerul.
Generalul român se află la Chișinău în vizită oficială, la invitația șefului Ministerului Apărării al Republicii Moldova.
Au fost discutate aspecte ale cooperării bilaterale în sfera militară și perspectivele activării acesteia, modernizarea Armatei Naționale, participarea la operațiuni de menținere a păcii cu mandat internațional, precum și situația securității regionale.
„În acest context, ministrul Apărării Anatoli Nosatii a subliniat sprijinul continuu al Guvernului României pentru reforma sectorului de apărare al țării noastre, menționând că România a fost și rămâne un partener strategic valoros pentru țara noastră”, se arată într-un comunicatul ministerului.
Gheorghiţă Vlad „şi-a confirmat angajamentul ferm pentru întărirea capacităţii de apărare” a Moldovei, aprofundând dialogul prin noi proiecte şi iniţiative care vizează modernizarea Armatei Naţionale, creşterea nivelului de interoperabilitate între forţele armate ale celor două ţări „prin participarea în comun la exerciţii şi misiuni, precum și creșterea rezistenței naționale la amenințările hibride.”
De asemenea, părțile au trecut în revistă rezultatele activităților comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării și participarea militarilor moldoveni și români la exerciții bilaterale și multinaționale.
Tot astăzi, delegația României a susținut întâlniri de lucru cu specialiști din unitățile Statului Major al Armatei Naționale.
În zilele următoare, generalul Gheorghita Vlad va avea ședințe în administrația prezidențială și în parlamentul Republicii Moldova.
Vizita delegației oficiale a României la Chișinău are loc în perioada 25-27 iunie 2024 în conformitate cu Planul de activități externe al Ministerului Apărării și al Armatei Naționale pentru anul 2024.
Fluxul de știri
0