Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Utilizarea telefoanelor mobile în școlile din Moldova va fi reglementată

CC0 / 3dman_eu / Copii
Copii - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2024
Abonare
Ministerul Educației a realizat un sondaj în rândul profesorilor, elevilor și părinților acestora cu privire la necesitatea unor reguli de utilizare a telefonului în școli.
CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. De la începutul noului an școlar, utilizarea telefoanelor mobile în școlile din Moldova va fi reglementată. A declarat ministrul Educației Dan Perciun.
Potrivit acestuia, Ministerul Educației și Cercetării a realizat un sondaj la care au participat aproape 13 mii de profesori, elevi și părinții acestora. Majoritatea respondenților (78%) au susținut inițiativa de a introduce o serie de reguli de utilizare a telefonului în școli.
„Nu interzicem, reglementăm utilizarea. Ne așteptăm ca acest lucru să înceapă în septembrie. Există deja un grup de lucru cu care ne întâlnim și discutăm care va fi acest regulament, stabilind aceste reguli clare privind telefoanele la nivel național. ” a spus Perciun.
El a precizat că acest subiect este în discuție și cu directorii școlilor, dintre care mulți au deja reguli interne de utilizare a telefoanelor mobile.
Fluxul de știri
0