Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean conduce delegația Moldovei la conferința de lansare a negocierilor de aderare la UE

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2024
Dorin Recean
Abonare
Premierul Dorin Recean conduce delegația Republicii Moldova la conferința interguvernamentală de lansare a negocierilor de aderare la UE
CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova anunță că prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde o vizită de lucru în Marele Ducat de Luxemburg, în perioada 24-26 iunie, unde va conduce delegația țării noastre la prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, la care vor fi lansate oficial negocierile de aderare la UE.
Sursa oficială precizează că Recean va discuta cu mai mulți oficiali luxemburghezi agenda bilaterală și europeană a țării, va avea întrevederi cu prim-ministrul Luxemburgului, Luc Frieden, cu Marele Duce Henri de Luxemburg, dar și cu ministrul Afacerilor Externe și Europene, al Cooperării și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel.
De asemenea el se va întâlni cu Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, și cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei.
În seara zilei de 25 iunie va avea loc Conferința interguvernamentală Republica Moldova - Uniunea Europeană, de lansare oficială a negocierilor de integrare în UE, urmată de o conferință de presă, susținută cu reprezentanții Președinției în exercițiu a Consiliului European și a Comisiei Europene.
Din delegația guvernamentală a Moldovei fac parte: viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, negociatoare-șef; viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe; viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării; viceprim-ministrul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare; ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru; ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun; ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, precum și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.
Cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2024
Internațional
UE va interzice accesul la mass-media rusă, inclusiv RIA Novosti, începând cu 25 iunie
Fluxul de știri
0