Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a demarat exercițiul militar „Scutul Păcii 2024”

© Sputnik / Miroslav RotariMilitari moldoveni
Militari moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2024
Abonare
În Moldova a demarat exercițiul militar „Scutul Păcii 2024”
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Apărării anunță că azi la centrul de instruire al Armatei Naționale a avut loc deschiderea oficială a exerciţiului multinațional „Scutul Păcii 2024”.
Prezent la ceremonia de deschidere, generalul de brigadă Sergiu Cirimpei, a menționat că „Scutul Păcii” nu este doar un exerciţiu de instruire a efectivului Armatei Naţionale, ci şi un test de verificare a nivelului de pregătire a subunităţilor noastre în conformitate cu standardele internaționale.
Potrivit colonelului Sorin Bacalu, directorul exercițiului “Scutul Păcii”, la antrenamente participă aproximativ 600 de militari din unitățile Armatei Naționale, Inspectoratul General de Carabinieri, armata română, americană și alte țări partenere.
Sursa a specificat că exercițiul are ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC).
Antrenamentele din cadrul exercițiului “Scutul Păcii - 2024” vor dura până pe 28 iunie, curent.
Sediul MAE al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2024
Rusia
Ambasadoarea SUA Tracy a fost convocată la MAE rus în legătură cu atacul de la Sevastopol
Fluxul de știri
0