Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a numit Statele Unite complice în atacul terorist de la Sevastopol

© SputnikПамятник затопленным кораблям в Севастополе
Памятник затопленным кораблям в Севастополе - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2024
Abonare
Șeremet: atacul asupra Sevastopolului cu rachete ATACMS face SUA complice la atacul terorist
SIMFEROPOL, 23 iunie – Sputnik. Mihail Șeremet, membru al Comitetului de Securitate al Dumei de Stat, a declarat pentru RIA Novosti că atacul asupra Sevastopolului cu rachete ATACMS face ca Statele Unite să fie complice la atacul terorist.
„Un atac cu rachete asupra Sevastopolului și a civililor este o crimă de război pentru care regimul nazist de la Kiev va purta cu siguranță responsabilitatea. În același timp, un atac asupra orașului cu rachete americane face ca Statele Unite să fie complice la acest atac terorist barbar”, a spus Șeremet.
Forțele armate ucrainene au atacat Sevastopol duminică după-amiază. Potrivit guvernatorului orașului, Mihail Razvozhaev , cinci ținte aeriene au fost distruse pe cer deasupra zonei de apă, dar fragmente din țintele doborâte au căzut în zona de coastă. Potrivit ultimelor date, 124 de persoane au fost rănite în urma atacului cu rachete al Forțelor Armate ucrainene, inclusiv 27 de copii. Trei persoane - un adult și doi copii - au murit. Potrivit Ministerului rus al Apărării , orașul a fost atacat de rachete ATACMS furnizate de SUA cu focoase cluster. Patru dintre ele au fost doborâțe, unul a fost deviat sub influența apărării aeriene ruse și a explodat deasupra orașului.
Potrivit acestuia, pe de o parte, Statele Unite, împreună cu regimul de la Kiev, organizează summit-uri de pace în Elveția pentru a rezolva conflictul, iar pe de altă parte, atacă în mod mârșav și cinic teritoriile pașnice rusești.
„Statele Unite, împreună cu clica Zelenski, trebuie să poarte responsabilitatea pentru acest act terorist”, a spus deputatul.
Fluxul de știri
0