Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a pregătit al 14-lea pachet de sancțiuni antirusești

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul Uniunii Europene
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2024
Abonare
UE a pregătit al 14-lea pachet de sancțiuni antirusești
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Potrivit ultimelor informații reprezentanții permanenți ai țărilor UE au reușit să ajungă la un consens cu privire la al 14-lea pachet de sancțiuni antirusești.
Anterior Germania a blocat adoptarea celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni UE, potrivit Reuters.
La solicitarea Berlinului deja a fost eliminată clauza care ar fi obligat filialele ruse din țări terțe să „interzică prin contract reexportul în Rusia și reexportul pentru utilizare în Rusia”.
Apoi miercuri Germania a blocat din nou adoptarea noului pachet de sancțiuni, despre care se discută de mai bine de o lună.
Noile măsuri includ interzicerea transbordării GNL rusesc și un plan de a face operatorii UE responsabili pentru încălcările sancțiunilor de către filialele și partenerii lor din țări terțe.
Anterior mai mulți experți au subliniat, cu o anumită doză de ridicol, că sancțiunile europene contra Rusiei ar trebui să se numească, de fapt, autosancțiuni, din cauza faptului că țările europene au de suferit mult mai mult de pe urma acestor restricții decât Rusia.
Vedere asupra capitalei Georgiei, Tbilisi - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2024
Internațional
Georgia își creează noi mecanisme de protejare a societății de propaganda LGBT
Fluxul de știri
0