Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria se opune păstrării de către von der Leyen a șefiei Comisiei Europene

© Sputnik / Rodion ProcaUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Ursula von der Leyen
Abonare
Politico: Ungaria se opune ca Ursula von der Leyen să fie din nou șefă a CE
CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Ungaria se opune candidaturii Ursulei von der Leyen pentru funcția de șef al Comisiei Europene și încă nu a decis la ce fracțiune să pretindă în Parlamentul European, relatează publicația europeană Politico.
Anterior, actualul șef al Consiliului European, Charles Michel, a declarat că liderii UE intenționează să se pună de acord cu privire la principalii candidați pentru pozițiile cheie de conducere europene pentru următorii cinci ani, inclusiv cea de șef al Comisiei Europene, la un summit de la Bruxelles în iunie.
El a mai spus că până acum nu există un acord privind candidaturile liderilor instituțiilor UE, inclusiv șeful Comisiei Europene.
După cum notează Politico, liderii europeni „în general sunt de acord” că Ursula von der Leyen ar trebui să-și păstreze postul de șef al Comisiei Europene, Roberta Metsola ar trebui să rămână șef al Parlamentului European, fostul premier portughez Antonio Costa să conducă Consiliul European și Prim-ministrul estonian Kaja Kallas este văzută ca potrivită pentru șefia diplomației europene.
Marine Le Pen - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Internațional
De ce partidul condus de Marine Le Pen a eliminat unele teze politice de pe site-ul său
Fluxul de știri
0