Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul spaniol al Apărării se opune trimiterii de trupe în Ucraina

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2024
Abonare
Ministrul spaniol al Apărării: trimiterea de trupe în Ucraina ar putea duce la escaladare
MADRID, 18 iunie - Sputnik. Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a declarat că este „categoric” împotriva trimiterii de trupe în Ucraina, chiar și în scopuri de antrenament, deoarece acest lucru ar putea duce la o escaladare a conflictului, a informat luni agenția de presă EFE.
Potrivit publicației, ministrul a spus că respectă poziția unor țări, precum Franța , cu privire la trimiterea de militari în Ucraina. Cu toate acestea, Robles insistă că țările aliate „trebuie să fie foarte atente” pentru a „preveni escaladarea” conflictului, scrie agenția.
La sfârșitul lunii mai, Vladimir Zelenski și premierul spaniol Pedro Sánchez au semnat un acord bilateral de securitate la Madrid. Acest acord include, în special, asistență militară și civilă, refacerea teritoriului țării și deminarea acestuia. Potrivit acordului, Spania va oferi Ucrainei un pachet record de asistență militară în valoare de aproximativ 1 miliard de euro în 2024.
Președintele francez Emmanuel Macron a declarat anterior că nu exclude posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina dacă Federația Rusă trece de linia frontului și se primește o cerere corespunzătoare de la Kiev. Potrivit acestuia, „multe țări” au fost de acord cu abordarea Franței cu privire la posibila trimitere de trupe.
Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat anterior că niciun instructor care pregătește armata ucraineană nu are nicio imunitate. El a numit periculoasă retorica Parisului și Londrei cu privire la posibilitatea de a trimite soldați în Ucraina. De asemenea, Kremlinul a declarat că a acordat atenție cuvintelor lui Macron, potrivit cărora subiectul trimiterii de militari în Ucraina a fost discutat în Europa , este de asemenea bine cunoscută poziția sa cu privire la provocarea unei „ înfrângeri strategice”. Ei au remarcat că o serie de țări mențin „o evaluare destul de sobră a potențialelor pericole ale unei astfel de acțiuni și a potențialei pericole de implicare directă într-un conflict fierbinte” „nu este absolut în interesul acestor țări; de asta.”
Fluxul de știri
0