Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia: BRICS va oferi în curând lumii o alternativă politică

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2024
Abonare
BRICS va oferi lumii o alternativă politică puternică, a declarat analistul turc Engin Ozer
CHIȘINĂU, 17 iunie – Sputnik. BRICS va oferi în curând lumii o alternativă politică puternică, apelul președintelui rus Vladimir Putin a fost un fel de manifest, a declarat analistul turc Engin Ozer pentru RIA Novosti.
La o întâlnire cu conducerea Ministerului rus de Externe, Putin a propus stabilirea unui dialog cu toți potențialii participanți la noul sistem de securitate din Eurasia. Liderul rus crede că potențialul BRICS îi va permite să devină una dintre instituțiile de reglementare de bază al unei ordini mondiale multipolare.

„Structura hegemonică (Consiliul de Securitate al ONU), care a apărut după Conferința de la Ialta și prăbușirea conceptului de securitate, nu a fost capabilă să asigure pacea și stabilitatea în întreaga lume. Faptul că India, care acoperă aproximativ 20% din lume cu populația sa și nicio țară musulmană nu este reprezentată încă în Consiliul de Securitate al ONU, ridică îndoieli cu privire la cât de corectă poate fi această instituție apelul lui Putin pentru Națiunile Unite va deschide noi oportunități pentru țări cu reprezentare slabă, precum India și Brazilia ”, a spus analistul.

Potrivit acestuia, BRICS și Mișcările Nealiniate reprezintă mai mult de jumătate din populația lumii, așa că este de înțeles că vor să-și creeze propriile instituții în regiunile lor în ciuda interferenței puterilor extraregionale, „în special Eurasia și Africa. ."
„Un bun exemplu aici este utilizarea de către Uniunea Europeană a propriilor reguli pentru a condamna țările care nu sunt membre ale uniunii. BRICS lucrează acum la dezvoltarea unei noi monede pentru a contracara tranzacțiile financiare străine în economiile țărilor membre. În războaiele hibride al secolului XXI, operațiunile financiare și de informare sunt mai importante decât acțiunile militare. În momentul de față, BRICS creează aparența de unitate economică, dar apelul lui Putin este un fel de manifest lume o alternativă puternică, dobândind un fel de identitate politică”, a conchis el.
Fluxul de știri
0